Yleistä

Giro d`Espoo on kuntoajotapahtuma. Osallistujien tulee muistaa, että kuntoajo/kilpailu ajetaan yleisillä teillä, joita ei ole erikseen suljettu. Risteyksissä on liikenteenohjaajia pysäyttämässä liikennettä ja näyttämässä kääntymissuuntaa. Vaikka muodollisia välinevaatimuksia ei ole, suositellaan maantiepyörän tai fitness-pyörän käyttämistä. Kaikki osallistujat lähtevät liikkeelle samanaikaisesti, joten alussa ei kannata kiihdyttää ja ohittaa edellä ajavia, vaan pysyä yhmän vauhdissa omalla paikallaan. Reitin suorittamiseen saa käyttää aikaa maksimissaan kuusi tuntia.

Jotta vältytään turhilta kolaroinneilta reitin varrella, muistutamme osallistujia kiinnittämään huomiota ryhmässä ajoon. Ryhmä-ajoa kannattaa harjoitella, joko kaveriporukassa tai eri seurojen järjestämillä yhteisretkillä. Ryhmä-ajossa pitää kokoajan tarkkailla edellä ajavaa ja muistaa, että sivuilla ja takana aivan lähellä on myös kanssapyöräilijöitä. Aerotankoja tai triathlontankoja/aika-ajotankoja ei suositella käytettäväksi turvallisuus syistä.

Ohjeita ryhmässä ajamiseen löytyy mm. Helsingin Polkupyöräillijät internet sivuilta. Tässä muutama ohje ryhmässä ajoa varten:

1. Seuraa tarkkaan ryhmän vauhtia, kun nautit energiatuotteita tai kun otat juomapullon pidikkeestä, varmista, että edessäsi on riittävästi matkaa seuraavaan polkijaan.

2. Älä tee äkkinäisiä liikkeitä, jos muutkaan edellä ajavat ei tee, äläkä ohita muita ryhmässä ajajia jos et ole päättänyt lisätä vauhtia niin, että aiot ottaa kiinni seuraavaa nopeusryhmää. Turha ohittelu ryhmän sisällä lisää kaatumisriskiä.

3. Tietyt pyöräilijöiden antamat merkit kertovat takana tuleville miten pitää reagoida. Tässä muutama ohje:
     -käännyttäessä osoitetaan oikealle tai vasemmalle
     -hidastaminen (risteys, rengasrikko jne…) osoitetaan nostamalla käsi pystyyn
     -tiellä oleva paha kuoppa tai este ilmaistaan osoittamalla sormella alaspäin
     -jos tien reunalla on este (jalankulkija, auto) osoitetaan se näyttämällä kädellä sisäänpäin.

OHJEISTUS REITILLE:
Kukin pyöräilijä on matkassa omalla vastuula ja noudattaa liikennesääntöjä. On hyvin tärkeätä muistaa, että pysyy omalla kaistalla koko ajon ajan. Vastaantulevalla kaistalla ei saa ajaa, sillä vastaan tulevaa likennettä on.

Mikäli et syystä tai toisesta pysty ajamaan nopeusryhmässä ja jäät viimeisen nopeusryhmän jälkeen sinun tulee noudattaa normaaleita liikennesääntöjä. Viimeisen 22km/h ryhmän jälkeen liikennevalot alkavat toimimaan normaalisti ja järjestäjän puolesta ei enään ole ohjausta. Tällöin tulee ajaa täysin normaalien liikennesääntöjen mukaan!

ROSKAAMINEN REITILLÄ EHDOTTOMASTI KIELLETTY!!!!

TAPAHTUMAKESKUS
Paikka ja aika:
Tapahtumakeskus sijaitsee Espoon Suurpellossa Opinmäen koululla osoitteessa Lillhemtintie ,02250 Espoo. Tapahtumakeskuksen toimisto on avoinna lauantaina klo 8.00 – 18.00.

AIKATAULU :
Lauantai
Klo: 8-18  tapahtumakeskus auki / ilmoittautuminen
Klo: 12.00    Syksyn Giro d'Espoo STARTTI
 

Ilmoittautuminen:
Numeroiden nouto tapahtuu tapahtumakeskuksessa lauantaina klo. 8.00 – 11.30. Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan toimistossa samoina kellonaikoina. Jälki-ilmoittautumismaksun voi suorittaa käteisellä, kortilla tai liikuntaseteleillä. Jälki-ilmoittautumispaikkoja on rajoitetusti ja ne saattavat loppua kesken. Toisen osallistujan puolesta numeron voi noutaa vain jos hakija todistaa henkilöllisyytensä. Osanottaja saa kirjekuoren, missä on numero, kertakäyttöinen ajanottosiru (tarra) sekä yhteistyökumppaneiden tuotteita/esitteitä.

Numerolappu kiinnitetään hakaneuloilla alaselkään tai oikeaan kylkeen. 

OSALLISTUJAOHJE 

AJANOTTO:

Kertakäyttöinen ajanottosiru tulee asetaa ohjeiden mukaisesti.

Ajanotto tapahtuu satulaputkeen kiinnitettävän ajanottosirun avulla. Samassa sirussa on myös osallistujan numero.

Tarkemmat ohjeet tarvittaessa numeroa noudettaessa.

Järjestäjä ei vastaa, mikäli zippi on asennettu väärin!

TAUKOPAIKAT REITILLÄ

Reitillä on kaksi taukopaikkaa.

Ensimmäinen taukopaikka / huoltopiste (noin 39km kohdalla)VARMISTETAAN LÄHEMPÄNÄ TAPAHTUMAA

Toinen taukopaikka / huoltopiste sijaitsee Kantviikissa noin 73km:n ajon jälkeen Suomen Sokerin parkkipaikalla.

Huoltopisteillä on tarjolla:

Enervit G Sport -urheilujuomaa, vettä, banaania, suolakurkkua ja rusinoita.

Kummallakin taukopaikalla on WC tilat käytössä.

NOPEUSRYHMIEN TAUKOPAIKAT:

22: Huolto 1., Kantvik
24: Huolto 1., Kantvik
26: Huolto 1., Kantvik
28: Kantvik
30: Kantvik
32: Kantvik
34: Kantvik
35+: Kantvik
 
Tauon pituus n. 5-7 min

HUOLTO
Reitin varrella tapahtuva polkupyörien huoltoauto liikkuu ryhmän perässä, ja siihen saa yhteydeen kilpailuohjeessa olevasta numerosta. Suosittelemmekin kääntymään paikallisen huoltoliikkeen puoleen ennen pidempää lenkkiä tai kuntoajoa. Näin vältytään ikäviltä välinerikoilta. Huolletulla pyörällä on mukavampi ajaa!

huoltoauton numero: 

PYSÄKÖINTI
Parkkipaikkoja on varattu osallistujille, jotka saapuvat paikalle autolla. Parkkipaikat sijaitsevat Opinmäen koulun takana olevilla urheilukentillä.

PUKUHUONEET
Kisakeskuksessa Opinmäen kolulla on käytössä pukuhuoneita sekä WC:t osallistujia varten. Naisille ja miehille on varattu omat pukuhuoneet. Muistakaa noudattaa yleisiä järjestyssääntöjä pukeutumistiloissa ja välttäkää turhaa roskaamista.

RUOKAILU
Osallistujille tarjoillaan kevyt lounas ajon jälkeen. Lounas tarjoillaan tapahtumakeskuksen edustalla. Tapahtumakeskuksessa on kahvila avoinna sekä lauantaina.

TAVARASÄILYTYS
Osallistujilla on mahdollisuus jättää ylimääräiset tavarat säilytykseen Opinmäen kolulle. Järjestäjä ei vastaa säylytykseen jätetystä varusteista. Arvokkaamman tavaran voi jättää säilytykseen kilpailutoimistoon.

MUUT TAPAHTUMAT

Giro d`Espoo kuntoajotapahtuma on paljon muutakin. Tapahtuma-alueella on näytteilleasettajia telttoineen ja tuotteineen. Sekä uusien 2019 polkupyörämallien koeajo mahdollisuus.

Tapahtumakeskuksessa on näytteilleasettajia lauantaina. Samalla, kun noudatte numerolapun sekä kirjekuoren,  voitte hyvin käyttää aikaanne tutustumalla alan tuotteisiin eri näytteilleasettajien ständeillä ja teltoilla. Viikonlopun aikana voi tehdä loistavia hankintoja tavallisuudesta halvempaan hintaan. Näytteilleasettajat ilmoittavat sivuillamme tulevista kampanjatarjouksista sekä mahdollisuudesta ostaa suoraan netin kautta.

Järjestäjä pidättää oikeuden kaikkiin muutoksiin.