Giro d´Espoo reitti 111km

REITTI VAHVISTETAAN ALKUVUODESTA 2021!

Giro d`Espoo on kuntoajotapahtuma, jossa otetaan aika pyörään kiinnitettävällä mikrosirulla. Matkaan lähdetään noin yhdeksän kilometrin saattoajolla, jota johtaa poliisimoottoripyörä ja etuauto, jossa vilkkuvalo katolla. Etuautoa ei missään tapauksessa saa ohittaa. Giro d´Espoon reitti ei ole kokonaan muulta liikenteeltä suljettu, joten vastaan tulevaa liikennettä on ja omalla kaistalla on ehdottomasti pysyttävä.

Risteyksissä on keltaisiin liiveihin pukeutuneita liikenteenohjaajia, jotka osoittavat ajosuunnan ja tarvittaessa pysäyttävät liikenteen. Muista kuitenkin aina noudattaa liikennesääntöjä ja liikenteenohjaajien käskyjä. Reitti on merkitty nuoliopastein. Suosittelemme reittiin tutustumista jo etukäteen kartasta, joka löytyy Giro d'Espoo -sivuilta.

Ilmoittautumisen yhteydessä jaettavassa kirjekuoressa on lisää ohjeita ja opastusta aiheeseen. Sieltä löydät myös tärkeät puhelinnumerot ensiapuun ja kisakeskukseen. Mikäli reitin varrella tapahtuu onnettomuus, johon tarvitaan hoitohenkilökuntaa soitattehan 112.

LÄHTÖ  KLO 11.00
Pyöräilijät ryhmittyvät lähtöalueelle Tapiolan urheilupuistoon, joka on jaoteltu eri nopeusryhmiin. Kärjessä kisan voitosta tosissaan taistelevat eli kilparyhmä. Sen jälkeen on kyltein ilmoitettu seuraavat nopeusryhmät: 35+,34, 32, 30, 28, 26, 24 ja 22 km/h. Ryhmien vetäjäjillä on nopeusryhmää osoittava keltainen numerolappu selässään. Jokaisessa nopeusryhmässä on vähintään kaksi vetäjää pitämässä tasaista vauhtia. Jokainen valitsee itselleen sopivan ryhmän ja asettuu sille paikalle odottamaan lähtöä. Huom! Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, mutta ilmoittautumisen yhteydessä voi merkitä toivomansa keskinopeusryhmän, jolloin järjestäjät tietävät varata riittävästi vetäjiä kuhunkin ryhmään. Vetäjiä ei ole välttämätöntä seurata ja ryhmien välillä voi liikkua vapaasti. Voit siis vaihtaa nopeampaan tai hitaampaan keskinopeusryhmään aina, kun haluat. Tietysti voit ajaa ryhmien ulkopuolellakin, mutta silloin, kun ajat ryhmässä, noudata vetäjien ohjeita. 

Nopeusryhmät:

35+ ajetaan 35 km/h keskituntivauhtia tai kelin ja ryhmän tunteusten mukaan mahdollisesti hieman nopeamminkin. Kuitenkin kilparyhmän perässä.

34, 32, 30, 28, 26, 24 ja 22 ajavat kyseisen keskinopeuden mukaisesti.

2021 Nopeusryhmiä vetää entuudestaan tuttut IK-32 vetäjät.

LÄHTÖ/SAATTOAJO:
Tasan kello 11.00 pyöräilijät lähtevät liikkeelle seuraten edellä ajavaa johtoautoa, jossa vilkkuvalo katolla Johtoautoa ei missään tapauksessa saa ohittaa. Saattoajo kulkee yhdeksän kilometriä Tapiolan keskustan kautta Westendintielle, Haukilahdenrannan kautta Matinkylään. Vapaa vauhti alkaa Matinkyläntien ja
Nuottaniementien risteyksestä


VAPAA VAUHTI: 
Reitin varrella on tiukkoja käännöksiä, liikenneympyröitä ja hidastetöyssyjä. Ennen, kuin Espoo jää taakse, kierretään vielä Suomenojan liikenneympyrä, Kaitaan kautta Soukanrantaan ja Laurinlahteen. Kauklahdenväylältä Kehä III:en liittymän jälkeen käännytään vasemmalle kohti Kirkkonummea, jossa 35 km ajon jälkeen Masalassa on ensimmäinen huoltopiste.

Tämän jälkeen alkaa n. 20 km pituinen vaihteleva osuus, missä ajetaan juuri kunnostettuja teitä Evitskogiin. Tällä pätkällä mäkiä ja mutkia riittää. Tämän jälkeen 15 km osuus Kylmälästä Veikkolaan on vähintään yhtä vaihtelevaa maastoa kuin edellinen pätkä. Reitti on vielä mutkaisempi ja juuri sellainen mitä aina toivoo hyvältä pyöräilylenkiltä. Veikkolassa 69 km kohdalla on toinen huoltopiste. 

Veikkolasta ajetaan takaisin Espooseen. Turuntiellä on pidempiä suoraosuuksia ja mäet ovat pitkiä ja loivia. Espooseen saavuttua suummataan kuuluisan Jorvin nousun kautta, Kauniaisten läpi kohti maalia.

 

Järjestäjä pidättää oikeuden reittimuutoksiin.


MAALI:

Maalissa: keitto, leipä, juotavaa

2021 REITTI VAHVISTETAAN ALKUVUODESTA (Reitin pituus tulee olemaan 110-140km)
Reittikartta: (ALUSTAVA) 

https://ridewithgps.com/routes/33010103