Yleistä

Giro d`Espoo on kilpailu sekä kuntoajotapahtuma. Osallistujien tulee muistaa, että kuntoajo/kilpailu ajetaan yleisillä teillä, joita ei ole erikseen suljettu. Risteyksissä on liikenteenohjaajia pysäyttämässä liikennettä ja näyttämässä kääntymissuuntaa. Vaikka muodollisia välinevaatimuksia ei ole, suositellaan maantiepyörän tai fitness-pyörän käyttämistä. Kaikki osallistujat lähtevät liikkeelle samanaikaisesti, joten alussa ei kannata kiihdyttää ja ohittaa edellä ajavia, vaan pysyä yhmän vauhdissa omalla paikallaan. Reitin suorittamiseen saa käyttää aikaa maksimissaan kuusi tuntia (maalissa tulee olla viimeistään klo. 17.00 tämän jälkeen maali sulkeutuu).

Jotta vältytään turhilta kolaroinneilta reitin varrella, muistutamme osallistujia kiinnittämään huomiota ryhmässä ajoon. Ryhmä-ajoa kannattaa harjoitella, joko kaveriporukassa tai eri seurojen järjestämillä yhteisretkillä. Ryhmä-ajossa pitää kokoajan tarkkailla edellä ajavaa ja muistaa, että sivuilla ja takana aivan lähellä on myös kanssapyöräilijöitä. Aerotankoja tai triathlontankoja/aika-ajotankoja ei suositella käytettäväksi turvallisuus syistä.

Ohjeita ryhmässä ajamiseen löytyy mm. Helsingin Polkupyöräillijät internet sivuilta. Tässä muutama ohje ryhmässä ajoa varten:

1. Seuraa tarkkaan ryhmän vauhtia, kun nautit energiatuotteita tai kun otat juomapullon pidikkeestä, varmista, että edessäsi on riittävästi matkaa seuraavaan polkijaan.

2. Älä tee äkkinäisiä liikkeitä, jos muutkaan edellä ajavat ei tee, äläkä ohita muita ryhmässä ajajia jos et ole päättänyt lisätä vauhtia niin, että aiot ottaa kiinni seuraavaa nopeusryhmää. Turha ohittelu ryhmän sisällä lisää kaatumisriskiä.

3. Tietyt pyöräilijöiden antamat merkit kertovat takana tuleville miten pitää reagoida. Tässä muutama ohje:
     -käännyttäessä osoitetaan oikealle tai vasemmalle
     -hidastaminen (risteys, rengasrikko jne…) osoitetaan nostamalla käsi pystyyn
     -tiellä oleva paha kuoppa tai este ilmaistaan osoittamalla sormella alaspäin
     -jos tien reunalla on este (jalankulkija, auto) osoitetaan se näyttämällä kädellä sisäänpäin.

OHJEISTUS REITILLE:
Kukin pyöräilijä on matkasa omalla vastuula ja noudattaa liikennesääntöjä. On hyvin tärkeätä muistaa, että pysyy omalla kaistalla koko ajon ajan. Vastaantulevalla kaistalla ei saa ajaa, sillä vastaan tulevaa likennettä on.

Mikäli et syystä tai toisesta pysty ajamaan nopeusryhmässä ja jäät viimeisen nopeusryhmän jälkeen sinun tulee noudattaa normaaleita liikennesääntöjä. Viimeisen 22km/h ryhmän jälkeen liikennevalot alkavat toimimaan normaalisti ja järjestäjän puolesta ei enään ole ohjausta. Tällöin tulee ajaa täysin normaalien liikennesääntöjen mukaan!

TAPAHTUMAKESKUS
Paikka ja aika:
Tapahtumakeskus sijaitsee Tapiolan Urheilupuistossa osoitteessa Urheilupuistontie, 02200 Espoo. Kisakeskuksen toimisto on avoinna lauantaina klo 12.00 – 16.00 ja sunnuntaina klo. 8.00 – 19.00.

AIKATAULU :
Lauantai
Klo: 12-16  tapahtumakeskus auki / ilmoittautuminen

Sunnuntai
Klo:   8-19    tapahtumakeskus auki
Klo:   8-11    ilmoittautuminen
Klo: 11.00    111km Giro d'Espoo
Klo: n.11.05    11km Perhe Giro d'Espoo

Ilmoittautuminen:
Numeroiden nouto tapahtuu tapahtumakeskuksessa lauantaina klo. 12.00 – 16.00 ja sunnuntaina klo. 8.00 – 10.00. Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan toimistossa samoina kellonaikoina. Jälki-ilmoittautumismaksun voi suorittaa liikuntaseteleillä. Jälki-ilmoittautumispaikkoja on rajoitetusti ja ne saattavat loppua kesken. Toisen osallistujan puolesta kilpailunumeron voi noutaa vain jos hakija todistaa henkilöllisyytensä. Osanottaja saa kirjekuoren, missä on kisanumero, kertakäyttöinen ajanottosiru (tarra) sekä yhteistyökumppaneiden tuotteita/esitteitä.

Numerolappu kiinnitetään hakaneuloilla alaselkään tai oikeaan kylkeen. 

KILPAILIJAOHJE 

KERTAKÄYTTÖINEN TARRANUMERO 

Ajanotto tapahtuu satulaputkeen kiinnitettävän ajanottosirun avulla. Samassa sirussa on myös osallistujan numero.

Tarkemmat ohjeet tarvittaessa numeroa noudettaessa.


Järjestäjä ei vastaa, mikäli numerozippi on asennettu väärin!

HUOLTO
Reitin varrella liikkuu huoltoauto, jolta saa tarvittaessa apuja pieniin huoltotoimenpiteisiin. Palvelua on toteuttamassa Fincycling. Pyöräilijöiden on kuitenkin hyvä muistaa, että huolletulla pyörällä on huolettomampaa ajaa. Suosittelemmekin kääntymään paikallisen huoltoliikkeen puoleen ennen pidempää lenkkiä tai kuntoajoa. Näin vältytään ikäviltä välinerikoilta.

PYSÄKÖINTI
Parkkipaikkoja on kaksi ja ne sijaitsevat tapahtumakeskuksen läheisyydessä. Parkkialueet ovat suhteellisen hyvän kokoiset, joten on mahdollista saapua autolla paikalle. Tapahtuma-alueen kartasta näkee parkkipaikkojen sijainnin ja mitä kautta sinne ajetaan ja sieltä pois. Pysäköinti on ilmainen.


PUKUHUONEET
Kisakeskuksessa Mankkaan hallissa on käytössä pukuhuoneita sekä WC:t osallistujia varten. Naisille ja miehille on varattu omat pukuhuoneet. Muistakaa noudattaa yleisiä järjestyssääntöjä pukeutumistiloissa ja välttäkää turhaa roskaamista.

RUOKAILU
Osallistujille tarjoillaan kevyt lounas ajon jälkeen. Lounas tarjoillaan tapahtumakeskuksessa. 

PALKINNOT
Miehet:

1. Pokaali + (Palkinnot vahvistetaan myöhemmin)
2. Pokaali + (Palkinnot vahvistetaan myöhemmin)
3. Pokaali + (Palkinnot vahvistetaan myöhemmin)

Naiset:
1. Pokaali + (Palkinnot vahvistetaan myöhemmin)
2. Pokaali + (Palkinnot vahvistetaan myöhemmin)
3. Pokaali + (Palkinnot vahvistetaan myöhemmin)

Joukkuekilpailu:
Voittajajoukkue pakitaan Giro d'Espoo pokaaleilla

Palkinnot jaetaan kolmelle nopeimmalle naiselle ja miehelle on kyseessä kuntoajaja tai kilparyhmään osallistunut. Eli kaikki osallistujat voivat tavoitella palkintosijoja.

MUUT TAPAHTUMAT
Giro d`Espoo kuntoajotapahtuma on paljon muutakin. Tapahtuma-alueella on sekä lauantaina että sunnuntaina paljon näytteilleasettajia telttoineen ja tuotteineen. Sekä uusien 2021 polkupyörämallien koeajo mahdollisuus.

Tapahtumakeskuksessa on näytteilleasettajia lauantaina ja sunnuntaina. Samalla, kun noudatte numerolapun sekä kirjekuoren,  voitte hyvin käyttää aikaanne tutustumalla alan tuotteisiin eri näytteilleasettajien ständeillä ja teltoilla. Viikonlopun aikana voi tehdä loistavia hankintoja tavallisuudesta halvempaan hintaan. Näytteilleasettajat ilmoittavat sivuillamme tulevista kampanjatarjouksista sekä mahdollisuudesta ostaa suoraan netin kautta.